Sidor

onsdag 17 januari 2018

Kvinnan på tåget av Paula Hawkins

Det här är spännande och svårt att lägga i från sig!

Kvinna på tåget av Paula Hawkins är en annorlunda thriller. Spänningen byggs upp långsamt genom via händelser skildrade av tre personer. Rachel, Rachels exmans nya fru Anna och Megan, kvinnan som har försvunnit.


Rachel har förlorat sitt äktenskap och sitt jobb på grund av sin alkoholism och har ingenstans hon behöver vara. Ändå tar hon tåget in till London samma tid, varje dag, i ett försök att visa upp ett normalt liv. Varje dag betraktar hon ett ungt par i ett hus intill spåret. I Rachels fantasi är deras liv lika perfekt som hennes en gång var. Men plötsligt händer något som förbryllar henne och strax efter det försvinner Megan, kvinnan i paret. Och det stora problemet är - Rachel minns inte vad det var som hände.. eller gör hon det? Bakfull med ångest och minnesluckor kan hon inte släppa tanken om att hon vet något viktigt. 

Det är en mycket snyggt uppbyggd och nyanserad historia. Det är nästan omöjligt att inte bli riktigt arg på Rachel som gång på gång ställer till det och ger sig in i situationer som bara krånglar till hennes liv och ibland är direkt farliga. Men man blir arg för att man bryr sig om henne. Vill att det ska gå bra trots att hon sviker både de få vänner hon har kvar och sig själv.

I berättelsen är inget är självklart, vem kan vi egentligen lita på? Vem har gjort vad, vad är det som har hänt och vem är boven? Jag ser inte upplösningen komma, det blir verkligen en överraskning. Och det är bra!

Här kan du se trailern till filmatiseringen av boken.  

Men läs den! ;-) Låna på biblan, köp hos din lokala bokhandlare eller hos t.ex. Adlibris eller Bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar